Depremde Yakınlarını Kaybeden Ünlü İsimler

Depremde Yakınlarını Kaybeden

Depremde Yakınlarını Kaybeden Ünlüler

Türkiye büyük bir felaket yaşıyor. Hala enkaz altında kurtarılmayı bekleyen binlerce insan var. Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki yıkıcı depremde şu ana kadar can kaybı, 31 bin 974’e yükseldi. 80 bin 278 vatandaşımız ise enkazdan yaralı olarak kurtarıldı. 158 bin 165 depremzede diğer illere tahliye edilirken büyük depremlerin ardından bölgedeki artçı sayısı ise, 2 bin 724 olarak kaydedildi.

Türkiye’nin yüreğini dağlayan Kahramanmaraş merkezli depremde birçok ünlü isim yakınlarını kaybettiğini duyurdu.

Haluk Levent kuzenini kaybetti

Ahbap derneğinin kurucusu Haluk Levent Türkiye’nin kahramanlarından birisi. Kimin başına bir felaket gelse soluğu ilk orada alan yardıma koşan bir isim. Kahramanmaraş merkezli depremde hemen çalışmalara başlayan Haluk Levent kuzenini kaybettiğini duyurdu.

Zuhal Topal kuzeni, dayısı ve arkadaşını kaybetti!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık deprem Zuhal Topal’ın yakınlarını da etkiledi. Zuhal Topal enkaz altında kalan yakınlarını kaybettiğini sosyal medya hesabından paylaşarak acısını dile getirdi.

Zuhal Topal ” Ancak bugün gelebilen kurtarma ekibi, dayım ve kuzenimin cansız bedenlerine ulaşmışlar… Acıma öfkem, yasıma geride kalanlar için umudum karıştı… Allahım yaşam savaşı verenlerin, kurtulan tüm vatandaşlarımızın ve canla başla çalışan tüm ekiplerin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Orhan Aydın günlerce kızı için sosyal medyadan yardım istemişti!

Tiyatro ve sinema sanatçısı Orhan Aydın, kızı Eylem Aydın ve eski eşi Elif Torun Öneren’in Hatay’da enkaz altında kaldığını duyurup yardım istemişti. Aydın’ın eski eşi sağ kurtulurken, depremden 6 gün sonra kızı Eylem’in cansız bedenine ulaşıldı.

Tiyatrocu Orhan Aydın’ın Hatay’da yaşayan kızı Eylem Şafak Aydın Yetiş ve eski eşi Elif Torun Öneren 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından enkaz altında kalmıştı.

Orhan Aydın, kızı ve eski eşi için defalarca yardım çağrısında bulunmuştu.

Elif Torun Öneren 6 Şubat Pazartesi günü enkazdan çıkarıldı, 11 Şubat’ta ise Eylem Şafak Aydın Yetiş’in cansız bedenine ulaşıldı.

Dün kızını son yolculuğuna uğurlayan Orhan Aydın, Twitter hesabından paylaşım yaptı. Aydın “Kalbimde cam kırıkları var. Binlerce can gibi öldürüldüm…” ifadelerini kullandı.

Karsu ailesinden 10 kişiyi kaybetti!

Hataylı olan ünlü müzisyen Karsu, depremde ailesinden halalarını, kuzenlerini ve kuzenlerinin çocuklarını kaybetti. Karsu acısını dile getirirken gözyaşlarını tutamadı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı illerden biri de Hatay oldu. Hatay’ın Karsu köyünden 1990 yılında Hollanda’ya göç eden bir ailenin kızı olan ve hem Hollanda’da hem de Türkiye’de çok tanınan bir müzisyen olan Karsu Dönmez, depremlerde ailesinden 10 kişiyi kaybetti. 

Akrabalarından bir kısmı göçük altından kurtarıldı ama diğer yakınlarını kaybetti.

Karsu, depremzedeler için Hollanda’da büyük yardım kampanyası yapıldığını, şimdiye kadar 20 milyon euro toplandığını söyledi.

Seren Serengil’in sevgilisi Mustafa Rahman Tohma annesini kaybetti

Seren Serengil ve sevgilisi Mustafa Rahman Tohma enkaz altında kalan ailesi için sosyal medyada yardım çağrısında bulunmuşlardı. Tohma’nın babası sağ çıkarılırken annesi iç kanamadan vefat etti.

“Hayatımın en zor günü canım annemi toprağa verdim. Kendi ellerimle abdest aldırdım; elini sıktım, öptüm vedalaştım… Sen beni yalnız bıraktım annem ama gözün arkada kalmasın. Babam, kızın ve torunun bana emanet. Huzurlu uyu, melekler yoldaşın… Allah’ım seni cennetine nasip etsin; seni çok seviyorum canım annem. Sana hakkım sonuna kadar helal olsun” Mustafa Tohma’nın annesine son vedası yürekleri sızlattı.

‘Pqueen’ lakaplı Pelin Baynazoğlu yakın arkadaşı Bilal Yılmazlar’ı kaybetti

Pqueen lakaplı Twitch yayıncısı Pelin Bağnazoğlu günlerce sosyal medyasından arkadaşı için yardım çağrısında bulunmuştu.

 Pqueen, yayıncı arkadaşı ‘Bilalfa’ Bilal Yılmazlar’ın enkaz altından kurtarılması için yetkililere seslenmişti. Baynazoğlu, acı haberi “Kardeşimi kaybettim” diyerek duyurdu.

Survivor’dan tanıdığımız Aşkım Burçe Tunay sevgilisini kaybetti

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremle sarsıldı. 10 ili etkileyen depremde binlerce kişi hayatını kaybetti. 2020 sezonundan tanınan Aşkım Burçe sosyal medyadan acı haberi paylaştı.

Aşkım Burce Tunay 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremde erkek arkadaşı Yiğit Can Datlı’yı kaybetti. Oyuncunun sevgilisi için söyledikleri yürekleri sızlattı.

Siyah beyaz bir paylaşım yapan Aşım Burçe, “Daha çok planımız vardı. Yapacak bir sürü şeyimiz vardı. Çok gülecektik, çok kavga edecektik. Şimdi sesine bile hasret mi bırakacaksın beni Datlım? “Başka bir yer varsa orada tekrar görüşürüz belki. Yoksa da, seni tanımak benim cennetimdi zaten…” dedi.

Çağrı Çıtanak’ın enkaz altında kalan annesini vefat etti

Kendisi gibi oyuncu olan Başak Gümülcinelioğlu ile geçtiğimiz ekim ayında dünyaevine giren Çağrı Çıtanak, Hatay’da enkaz altında kalan annesinden iyi bir haber alabilmek için günlerdir umutla bekliyordu. Ancak Gümülcinelioğlu, depremin 9’uncu gününde kahreden haberi duyurdu. Çağrı Çıtanak’ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak hayatını kaybetti.

Facebook Sayfamızı Ziyaret Etmeyi Unutmayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir