Yaralı Kalbim 1.Bölüm Özeti- 3 Şubat Çarşamba

Geet Evlenmeyi Kabul Edecek Mi?

Yaralı Kalbim 1.bölüm özetinde yine her hint dizisi gibi evlilik arifesiyle başlıyor her şey. Hint dizisinde ilk defa erkekler baş rolde diyebiliriz. Genelde erkeklerin esamesi okunmuyordu. Bu sefer erkekler oldukça tutucu bir rolde ve kadınlar erkeklerden korkuyor. Özellikle evin bir büyükbabası var ki aman yarabbi. Yaralı Kalbim dizisi 1.bölüm özetiyle devam ediyor.

Kadınlar avluda çalışıyordur. Bir kadın sinirli diğeri sevecen ve ürkek şekilde konuşuyorlardır. Evin büyük gelini Geet’i çekiştirip duruyordur. Kanada’dan görücüsü gelecektir ve Geet ortada yoktur. Gett’in annesi kızıın okulda olduğunu söylemesiyle büyük yengemiz terelellenir ve etrafa çatmaya başlar. Onun da asıl korkusu Geet’in eve büyükbabasından geç gelip azar işitmesidir.

O sırada okul zili çalar ve Geet hızlıca koşmaya başlar. Yolda dans edenlerin arasında geçerken dayanamaz ve o da oynamaya başlar geç kalmaması gerektiğini anlar ve koşmaya devam eder. Yolda kardeşini almak için bir tarlaya gider.

Diğer tarafta da büyükbabayı görüyoruz. Oldukça saygı duyulan birisi. Tabi bu korkudan mı yoksa gerçekten sevdiklerinden mi ilerleyen bölümlerde anlarız. Büyükbaba burda da Geet’in arkadaşının babasını görür. Adam kızlarının kayıp olduğundan yakınır. Büyükbaba durumu sezer ve gerektiğinde kızını dövmesi imasında bulunur. Konuşmanın ortasında kızın annesi ağlayarak gelir ve kızını bulması içinkocasına dil döker. O sırada kadının yanlarından geçen bir oğlana dik dik bakar. Bu sinsi bakışı adam Büyükbabanın torunu aynı zamanda Geet’in de kuzenidir. Brij denen bu adam zalimin tekidir. Namusla kafayı bozmuş bir karakterdir. Kadınlara resmen düşman gözüyle bakar.

Geet ise motora atlamış yolda gidiyordur. Şalı öndeki motora uçar. Şalın gitmesi Geet ve ailesi için büyük bir sorundur. Bir genç kızın şalsız dolaşması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu yüzden Geet şalının peşine düşer. Ama şalı alacağım derken kaza yapar. Kendisini samanların içinde bulur. Bu arada arabanın içerisinden birisi Geet’i izliyordur.Çıkıp Geet’in şalını almasına yardımcı olur. Adam tam şalı çıkaracaktı ki Geet geç kaldığının farkına varıp eve doğru koşmaya başlar. Adam şal ile kala kalır.

Geet evin önüne geldiğinde eve nasıl gireceğini düşünür. Büyükbabasına ve evden birilerine rastlamaması gerekiyordur. Eve doğru koşarken olmaması gereken bir şey olur. Geet tamda evin erkeklerin bulunduğu arabanın önünde durur.

Sonuç ne oldu derseniz büyükbabadan eline sopa yer. Üstüne bir sürü hakaret işitir. Eline sopa değdikçe annesi ve birçok kişinin canı yanar. Küçük kardeşi araya girmeye çalışsa da sinsi kuzen hemen susturur ve Geet’in bunu hakkettiğini söyler. Büyükbabayı durduran şey ise eve görücülerin erken gelmesi olur.

Geet hazırlanmak için odasına götürülür ama evlenmeyi hiç istemiyordur. Annesine ve yanındakilere söylese de nafile. Kimse onu duymuyor açıkçası sallamıyordur.

Eve görücüler gelir ve aile tanışır. Damat ise yolda Geet’in şalını almaya çalışan adam çıkar. Geet ve Dev şaşırıp birbirine bakar. Onlar şaşırıp birbirine bakarken erkek tarafı üyeleri de kaza yaptıkları anda Geet’i görmüş ve şalsız kızın ne kadar terbiyesiz olduğu üzerine konuşmuşlardır. Herkes şoke olmuş şekilde bakakalır. Ailesi durumu anlamış ve Geet’in odasına çıkmasına karar verir. Annesi kızını gözyaşları içinde götürürken Dev durmalarını bunun kendisi için bir sorun teşkil etmediğini söyler. Kız tarafı sevinçten havaya uçar. Erkek tarafı da Dev’in kabul ettiğini görünce ses çıkarmaz.

Dev, Geet’in kendi düşüncesini merak ediyordur. Tabi Geet evlenmek istediğini söyleyemiyordur. Brij araya girerek evin erkekleri ne derse o olur gibi laflar eder. Düğünün hemen olmasını ister erkek tarafı. Kız tarafı şaşırsa da çok da üzerinde durmazlar. Dev tekrar Geet ile özel konuşmak istediğini söyleyince Brij sert bir şekilde çıkışır. Ne münasebet derken büyükbabası çıkıp onaylar. Bu Brij de lafını yutma zorunda kalır. Geet ve Dev baş başa kalmıştır. Geet utandığı için başı yerdedir. Dev konuya girer ve Geet ailesinden uzakta yaşamak istemediğini söyler. O sırada Geet’in ayağına çalı batar. Çıplak ayakla her yere basarsanız olacağı o!

Erkek tarafı düğünün kendi şehrinde olmasını ister. Geet’in anne ve babası kızın evlerinden çıkamayacağı için üzülür ama büyükbaba bunu da onaylar. Ayrıca erkek tarafının bir isteği daha vardır. O da düğün olana kadar bunun duyulmaması! Geet’in babası bunu hoş karşılamaz bu durum onun aklında soru işareti bırakmıştır ama diğerleri gene buna da hay hay diyerek geçiştirir.

Dev ve ailesi gidecekken akşamki özel kutlama törenine davet edilir. Onlar gittikten sonra Geet düşüncelidir. Dev’e söylediği sözler yanlış anlaşışmış mıdır diye düşünür. Bunu annesiyle paylaşınca annesi deliye döner ve kızına tokat atar. Bundan daha iyi bir kısmet bulamayacağını söyler. Bu durumu evin büyük gelini duyar ve erkeklere bir şey söylememeyi gerektiğini söyler. sessizce erkek tarafının kutlamaya gelip gelmeyeceğini bekleyeceklerdir.

Bu iki kadın oldukça streslidir. Dev ve ailesinin gelip gelmeyeceğini merak edip dururlar. Gözleri kapıda beklerler. Ama gelen Geet’in kayıp arkadaşının annesi olur. Feryat figar içeri dalar ve kızına ne yaptıklarının hesabını sorar. Kadın Brij’ e döner ve kızını öldürmekle suçlar. Brij de bu durumu itiraf eder. Ama bir sorun vardır. Tüm bunları söylerken damat tarafı da kapıda onları duymuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir