Masum 99.Bölüm Özeti – 29 Haziran Pazartesi

Gopi’nin Zorlu Sınavı Ahem DELİRDİ!

Masum dizisi 99. bölüm özetinde neler oldu? Rashi’nin kirli planı işe yaramış Gopi parmaklarını kesmişti. Gopi’nin ellerini gören ev halkı adeta şok olur. Özellikle Ahem Gopi’nin parmaklarını görünce çok kızar. Bu parmaklarla uzun sürecek sınava giremeyeceğini ve en başından tüm emeklerini boşa gittiğini söyler. Rashi ise uzaktan keyifli keyifli sırıtıyordur. Gopi ise ne yapaacağını bilemez. Çok zor bir duruma düşmüştür.

Masum dizisi son bölümde Bu soruna çözüm üretecek kişi ise Kokilaolur. Koki Gopi’nin sınava gireceğini söyler. Evet elleri yaralanmıştır ancak soruları yinede çözebilecektir. Ona yardım edecek kişinin ie Rashi olacağını söyler. Rashi bu fikri hiç sevmez. Kemküm edip istememeye çalışsada Kokila oldukça kesin kararlıdır. Bu fikir Ahem’e de mantıklı gelir. Müdürle konuşup işi halledeceğini söyler.

29 Haziran Masum 99. bölüm özetinde Rashi moralsiz bir şekilde odasına gider. Odasında öfkeden deliye dönmüştür. Tüm planı boşa gitmiş üstünede Gopi’ye sınavda hizmet edecektir. Rashi hemen annesi Urmila’yı arayıp ondan yardım ister. Urmila dikkatle Gopi’yi dinledikten sonra ona sakin olmasını söyler. Evet Gopi’ye yardım edeceksin ancak bunu lehine çevirip onu başarısızlığa uğratabilirsin der. Rashi Urmi’den aldığı fikirle bir anda mutlu olur.

Ertesi gün ise Jigar Rashi ve Gopi’yi okula bırakır. Olduka endişeli olan Gopi’ye sakin olmasını söyler. Gopi ve Rashi Jigar’la vedalaşıp okula girerler. İkili sıraya oturup sınavı beklemeye başlarlar. Bu arada Gopi’nin minik arkadaşları gelip ona başarılar dilerler. Ardından müdür gelip Gopi’yi kontrol eder. O da Gopi’ye güneniyordur. Artık sınavın başlamasına az bir süre kalmışken Gopi için şaşırtıcı bir olay gelişir. Ahem’de sınava girmeden Gopi’yi görür. Gopi’ye sınav öncesi son bir tekrara yaptıran Ahem onun sınavı kazanmasını çok istemektedir. İkili u sınav iin oldukça emek vermişlerdir.

Öğreymenin gelmesiyle sınav başlar. Önce öğretmen Gopi’yi sözlü ınava tabi tutar. Onu karşısına alıp alfabeyi saymasını ister. Gopi alfabeyi saymaya başlar. Gayet iyi gidiyordur ancak Rashi Gopi’nin başarısız olmasını sağlamak için ilk önce öksürerek dikkatini dağıtır. Ardından da kalem kutuluğunu yere düşürerek Gopi’yi böler. Öğretmen en son dayanamaz ve Rashi’yi dışarı çıkarır. Rashi çıkınca Gopi alfabeyi rahatlıkla söyler. Öğretmenin taktirini kazanır.

Ardından yazılı sınav başlar. Rashi sözlüde olduğu gibi burada da elinden gelen kötülüklerin hepsini yapar. Gopi’nin sınav süresinden çalmak için kalemi yere düşürür, yavai yavaş yazar, kalemin ucunu kırar hatta sınavdan tuvalete gideceğim diye kalkıp annesi urmilayı arar. Gopi ise çaresizce Rashi’yi bekler. Rashi uzun uzadıya annesiyle sohbet edince öğretmen bile Rashi tuvalette mi kaldı diye şaşırır. Rashi geldiğinde ise Gophi’nin çok az süresi kalmıştır. Çölde yaşayan bitkiler sorusuna aceleyle gül cevabını veren Gopi tüm soruları yetiştiremeden süresi biter.

Sınav çıkışında Ahem Gopi’ye sınav sorualrını sorup hangi cevapları verdiğini öğrenmeye çalışır. Öl sorusuna yanlış cevap verdiğini, üstüne de sınavı yetiştiremediğini öğrenince Ahem delirir. Aptal Gopi böyle olacağı belliydi, bir sınavı bile geçemedin diye kızar. Gopi ise gözyaşları içindedir. Konakta Kokila’da sınavın nasıl getğini sorunca Ahem ordada öfkesini kusar. Gopi’nin hibir soruya düzgün cevap vermediğini ve kesinlikel sınavı geemeyeceğini söyler. Rashi istediğini yapmıştır.

Koki artık gerçeğe dönülmesini ister. Yaklaşan bir tören vardır ve onun için hazırlıkalr yapılmalıdır. Koki Gopi’den içekçiyi arayıp tören için çiçek sipariş etmesini ister. Gopi’nin aklı çöldeki bitkde kaldığı için o hüzün ve dalgınlıkla kaktüs sipariş eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir