Baş Tacım 8.Bölüm Özeti – 30 Haziran Çarşamba

Manav Her şeyi İTİRAF ETTİ! Yüzüğü Geri Verdi!

Baş Tacım 8.bölüm özetinde ikilemde kalan Manav her şeyi itiraf ediyor! Archana’nın babası ise parayla saadet olmayacağını Manav’ın iyi bir insan olduğuna kanaat getirip bu olayı saklamaya karar verir. Baş Tacım 8.bölüm özeti devam ediyor.

Soluchana kızının nişan davetini alıp Rasika’ya gidip biraz hava atmak ister. Gerçeklerden haberdar olan Rasika ise ona bıyık altı gülüp Soluchana’yı huzursuz eder. Soluchana istediğini alamanadan gider.

Yolda Soluchana ve kızı Vandu giderken Manav’ın erkek kardeşi Vandu’yu taciz eder. Arsız çocuk onlarla dalga geçmeye başlayınca Soluchana tokatı yapıştırır.

Nişan töreni başlar. Manav ve ailesi kapıda karşılanır. Manav hem heyecanlı hem de yalanı yüzünden kendini kötü hissediyordur. Manav’ın erkek kardeşi gelip Soluchana’yı görünce kaçacak delik arar. Sonunda da gidip Vandu’yla çarpışır. Vandu hemen annesini çağırır. Soluchana ise gelip tekrar tokatı geçirir. Çocuğun annesi de nişan tehlikeye girmesin diye susar.

Ertesi gün Manav ve Archana dolaşmaya çıkarlar. Manav gözlerini Archana’dan alamadığı için neredeyse kaza yapacaktır. Manav dolaşırken Archana’ya bilezik alır. Satıcı onları kandırarak parayı eksik verdiğini söyler. Manav tartışmak istemediği için parayı tekrar uzatır. Archana ise Manav’ın bu hareketine kızar. Adamın yalancı ve düzenbaz olduğunu iyi niyetini suistimal ettiği hakkında konuşma yapar. Manav tekrar kendini kötü hisseder. Çünkü kendisi de Archana’ya yalan söylüyordur.

Archana’nın babası da Manav’ın evine uğramaya kalkınca mahallesi ve bu fakir yaşamı onu epey düşündürür. Aklında soru işareti kalan adam iş yerini de ziyaret edince Manav’ın orada çalışan işçi olduğunu öğrenir.

Manav ise amcasıyla konuşup gerçekleri söylemeye karar verdiğini söyler. Eve gittiklerinde sadece Archana’nın babası vardır. Manav’ın söyledikleri iyice adamı tuz buz eder. Manav’ı evden kovar.

Adam şimdi evdeki kimseye bir şey söyleyemez. Herkes mutludur. Hem Archana hem Soluchana bu kez kaldırabilir mi Allah bilir. Baba en son kızının annesiyle yaptığı konuşmayı duyar ve paranın önemli olmadığını iyi bir insan olmasının daha önemli olduğunu vurgulayınca adam da bu yalana ortak olmaya karar verir.

Ta ki Manav gelip de yüzüğü verene kadar. Soluchana Manav’ın getirip eline yüzüğü bırakmasından sonra ayılıp bayılır. Kadın tekrar bir kabusla karşı karşıyadır. Bu döngü bitmek bilmiyordur. Archana’nın da gözler yaşlıdır. Baba gelip durumu açıklar. Manav’ın yüzüğünün büyük geldiğini yaptırmak için getirmesini istediğini söyler. Böylece Soluchana tekrar dirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir